Cuvinte

cu viata

Email

klara@cuvintecuviata.eu

SEPTEMBRIE-CREATIVITATE SI RUTINA

SEPTEMBRIE-CREATIVITATE SI RUTINĂ

Ai zice că fiind luna a noua (septembrie) ar trebui să ne vorbească despre balanțe, bilanțuri, analize, solduri finale, încheieri de lucruri și situații. Ar fi ca un punct la sfârșit de propoziție.  Când colo ai să vezi că n-are nicio legătură cu contabilitatea. N-a vrut să facă ASE-ul! I-a plăcut medicina!

Nu știu de ce, dar anul ăsta e puțin cam grăbit. Toate cele de mai sus au fost tema lunii august. S-a curățat ce a fost de curățat, s-a pus punct (chiar dacă nu ne-am prins), s-a transformat și acum e timpul nașterii sau al renașterii. Hai la maternitate! Este momentul optim să înceapă ceva nou. Un serviciu nou, o relație nouă, o idee nouă.

Lucrurile nu sunt atât de simple, știut fiind faptul că la orice naștere pot apărea complicații, ne spune septembrie-medicinistul.

 Ce ajută sau împiedică?

Manifestarea voinței, care se plimbă nestânjenită pe culoarele maternității de la totul la nimic și de la nimic la totul. Cine nu și-a stabilit anterior un scop, țel, target (cum ți-e mai ușor să-i spui că oricum totaya ye) acum este puțin mai dificil că ce naiba o să nască? E ceva acolo, o Luminița la capătul tunelului, dar ceva scânteieşte – benzineşte. Poate până la urmă pornește!

 Este vorba despre capacitatea de a analiza și sintetiza informațiile și despre imaginea de sine. Dacă se combină astea două și se urnesc, brusc și dintr-o dată Luminița nu mai e la capătul tunelului, ci e chiar lângă tine. Aproape să scriu în tine, dar nu știu dacă Luminița e de acord!

Vrei un septembrie prietenos? Nasc și eu acum un termen nou. Fii semptember-friendly! Adună-ți ideile din cele 4 zări, coboară-ți emoțiile de pe toți pereții și dă frâu liber creativității, las-o să se manifeste și pune-o la treabă!

 Este posibil să apară deseori un viermișor (vezi, dacă nu te-ai spălat pe mâini?) care să întrebe redundant “cine sunt eu să fac asta?” sau “ce naiba să fac eu cu proiectul ăsta?” sau “aoleu, parcă e prea genială ideea asta pentru mine!?”, dar dă-i-nainte cu tupeu, taie cordonul ombilical pentru că pe 30 septembrie-medicinistul iese din gardă și rămâi cu coada atârnând nu zic unde că te-ai prins tu!

si daca

Ia o idee, o situație, întoarce-o pe toate părțile și nu-ți fie teamă să naști și tu ceva! Doare, da’ trece cu pastile de succese remarcabile. Orice lucru sau proiect, oricât de mărunt, este binevenit, știut fiind faptul că misiunea personală se  compune și sau mai ales din amănunte aparent nesemnificative.

 Este vorba de creativitate, care se manifestă și în mutatul mobilei prin casă și într-o coafură nouă și într-o poezie nouă.

 Paradoxul acestei luni mai așează înaintea noastră 30 de zile de rutină și tabieturi. Asta vine de la profu’ lu’ medicinistu’, ăla de-l ghidează și-i dă notă la final după ce-l verifică (popular i se mai zice și “destin). “Ia să văd io dacă ai făcut ce aveai de făcut!?”. Și e clar că a avut ceva restanțe dacă i-a dat rutină la maxim! Rutina creației sau creația rutinei, aceasta-i întrebarea! Să creezi rutină nu-i mare scofală, e doar enervant și obositor, dar să rutinezi creația? E, cum sună? Profu’ ăla e cam parșiv! Paradox curat, mon’şer!

 Vând un pont (contul și banca în mesaj privat): va fi mai ușor pentru cei ce vor lucra în echipă, pentru cei ce vor coopera și colabora.

Extrabonus (pentru ăsta am un cont în valută): maximă diplomație!

 Dacă vrei să-l/s-o cucerești pe Sile/Mirandolina tot cu colaborarea va merge mai ușor. Despre diplomație și simțitoare nu mai e cazul să amintesc!

 În concluzie (aș fi putut să spun și deci că e la sfârșit și gramatica îmi dă voie): lasă visele cu ochii deschiși și treci la vise concrete (sîc!), asumă-ți răspunderea și ia o decizie, fanteziile pot deveni realitate numai dacă pui osul la treabă!

 IMG_3528-02

photo by ovidiu neagu

KDP

Armonie și echilibru în toate aspectele vieții!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.