Cuvinte

cu viata

Email

klara@cuvintecuviata.eu

UNU PLUS UNA FAC DOI. SAU NU.

UNU PLUS UNA FAC DOI. SAU NU.

Sunt la modă cursurile de feminitate. Nu știu dacă pe tot mapamondul, dar în România nu poți să nu te împiedici de ele. Să presupunem că nu navighezi pe internet și tot n-ai scăpat. Sigur se găsește o prietenă entuziasmată care-ți va recomanda să te reciclezi.

Cât e de de râs și cât e de plâns?  Poți să râzi mai mult sau mai puțin ironic. Eu cred că e mai mult de plâns. Dacă există o ofertă atât de bogată și variată înseamnă că e și o nevoie. Femeile merg la cursuri de feminitate. De plâns. Bărbații țin cursuri de feminitate. De dublu plâns. Primo pentru femei care au nevoie să învețe ce sunt de la bărbați și secundo pentru bărbați care sunt mai experți în feminitate decât în masculinitate. Nu-l uit nici pe terț, tot pentru bărbați, care n-au și ei norocul să beneficieze de un curs. Să se recicleze și ei că și acolo e nevoie. Adică toți vor femeia perfectă pentru că așa i se cuvine oricărui bărbat care are doar drepturi și nicio obligație?

Zice un clasic în viață (pe care nu-mi permit să-l ironizez) că dacă ai fost tu femeie și ciumpalacul (expresia îi aparține) tot nu e bărbat, să-l schimbi. Il schimbi, dar lumea e plină de ciumpalaci și uite-aşa te trezești curvă. Unde dai și unde crapă. Tu vrei doar o viață tihnită, familie, copii (chestii din alea din basme, de la țară, din epoca glaciatiațiunii) și te trezești personajul negativ al telenovelei. Dacă te întrebi de unde știu ce zice clasicul în viață, răspunsul e simplu. Am fost la curs de feminitate. Așa sunt eu, în pas cu moda.

ovidiu

photo by Ovidiu Neagu

Același clasic în viață zice că nu există compatibilitate predefinită, ea se construiește. Perfect de acord. Se construiește împreună, de către ambii membri ai duetului, pentru că dacă tot stai și aștepți să construiască numai femeia o să obosească la un moment dat și apoi o să te miri “Ce-a apucat-o p-asta? Că eu fac același nimic la fel ca și până acum!” Valabil și invers, mai ales în epoca femeilor inteligente (vezi Yin și Yang).

Dar să nu fim pesimiști. Lăsăm ciumpalacii de ambele sexe deoparte și presupunem că vrem să ajungem la compatibilitate. Am stabilit deja că nu circulă liberă prin natură, ci se construiește. Deci lăsăm sufletele pereche în romane, povești și povestiri romantice să se descurce cum știu ele mai bine și revenim cu picioarele pe pământ.

Au, mamă care m-ai făcut! Asta e treabă serioasă, nu glumă!

Dap! Si ca să fie treaba și mai grea eu cred că nici nu există rețete. Adică ar cam exista, dar e ca în cazul ăla în care ca să iasă aluatul pui făină cât cuprinde. Cât  cuprinde? Câtă trebuie!

Cât trebuie să facă femeia și cât bărbatul? Doar atât cât unu plus una să facă doi.

IMG_3528-02

 

 

 

 

 

photo by Ovidiu Neagu

 

One thought on “UNU PLUS UNA FAC DOI. SAU NU.”

  • Cam așa este!

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.