povesti

cu Adeluța

Email

klara@cuvintecuviata.eu

ADELUTA, CATALINA SI FATA IMPĂRATULUI

Șlefuită ca cel mai prețios diamant de Tante Olga, trecută prin furcile caudine ale vieții, elevată și perfecționată de Societatea Secretă T.O.B.A., Adeluța a zis să pună în practică toate minunățiile pe care le-a învățat și le știe.

Coincidență sau nu în acele clipe de maximă importanță pentru viitorul ei s-a împiedicat de El. S-a-mpiedicat rău de tot, mai-mai să-și spargă nasul.

Fata era perfect conștientă de ceea ce face. Cum am spus, super șlefuită de Tante Olga, școlită la cele mai elevate școli, de cei mai mari profesori și-a spus că a venit momentul să pună în practică tot ce a învățat. A depășit cu brio celebra vorbă românească ”teoria, ca teoria, dar practica ne omoară”.

A scos la bătaie cele mai fine dantelării ale feminității, cele mai prețioase argintării ale personalității ei, cele mai scumpe cristaluri ale vieții cotidiene.

Nici în cele mai frumoase basme cu zâne, zmei și prinți nu s-a pomenit o asemenea desfășurare de forțe. Însăși Mama natură i-a dat girul și a supravegheat discret, din umbră acțiunile Adeluței.

N-a planificat nimic, a lăsat pur și simplu să curgă valul vieții și a dansat cu delfinii în direcția dată de acesta. A îngrijit fiecare floare pe care a întâlnit-o pe drum, a poposit la umbra fiecărui copac, a ascultat fiecare ciripit de pasăre. Cu toate acestea karma este karma. Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită. Noi românii spunem mai direct și concret drumul spre iad e pavat cu bune intenții.

Se pare că feminitatea asta are și ea iadul ei. Există întotdeauna o serie de cuțite care i se înfig mișelește în spate pentru că feminitatea nu e parșivă și nici prefăcută. De aceea oricând minciuna, trădarea, lipsa de loialitate și meschinăria o pot ataca fără preaviz.

Nu e absolut deloc ușor să conviețuiești cu diamantul Tantei Olga, dacă nu ai o pregătire prealabilă pentru că un diamant dacă nu este tratat așa cum trebuie nu se sparge, el te taie. Tăietura lui nu se coase. Locul se cicatrizează singur, dar acolo va rămâne un semn care-ți va aminti toată viața că ai vrut un diamant, dar n-ai știut cum să-l porți. Diamantul va străluci în continuare pentru că asta este însăși natura lui, dar ochii tăi nu se vor putea bucura de strălucirea lui, așa că vei sta undeva departe, în umbră și vei putea doar să-ți amintești de măreția lui. Dacă l-ai privi ochii ți s-ar umple de lacrimi. Dar asta nu contează pentru că oricum vei avea lacrimi în ochi.

Așa a fost scenariul poveștii în care personajele principale au fost Adeluța și El. Fata a pompat atâta susținere, încredere, sinceritate și  bunăstare  încât, la un moment dat, omul a făcut poc! De ce?

Pentru că e ușor s-o iei cu copy-paste din cuvintele altora pe Cătălina cea care visa la Luceafăr și s-o faci albie de porci, s-o ironizezi că nu s-a ridicat la nivelul Demiurgului și s-o desființezi ca femeie. E greu însă să pricepi că, din păcate tu nu ești Demiurgul, ci ești doar un simplu Cătălin. De la nivelul tău de Cătălin nu poți nici măcar să intuiești că ai dat peste Fata Împăratului. N-ai cum. Pur și simplu n-ai cum.

Te prăjești rău de tot dacă dai peste Fata Împăratului, iar tu ești abia un firicel slăbuț al luminii unei lumânări ce se străduie să nu se stingă, dar în capul tău strălucește Luceafărul!

Cuvintele altora, netrecute prin filtrul intimității tale, netrăite de tine, neînțelese în profunzimea lor, aruncate cu nonșalanță pe piață nu-ți asigură strălucirea Demiurgului.

Adeluța nu și-a propus niciodată să-și schimbe numele nici în Cătălina, nici în Fata Împăratului. De aceea va rămâne în continuare diamantul perfect șlefuit de Tante Olga, va rămâne în continuare în compania selectă a celor din societatea secretă T.O.B.A. (aici despre cum s-a înființat societatea) și se va confrunta cu alte furci caudine ale vieții.

CSF? N-ai CSF! Viața merge înainte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto by Ovidiu Neagu

Armonie și echilibru în toate aspctele vieții!

2 thoughts on “ADELUTA, CATALINA SI FATA IMPĂRATULUI”

  • Multumesc ! O poveste frumoasa, plina de semnificatii profunde, o poveste care mi-a atins sufletul si mi-a mangaiat inima. Mult succes si inspiratie!

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.