Povesti

cu Adeluta

Email

klara@cuvintecuviata.eu

ADELUTA E FEMEIE

ADELUTA E FEMEIE

Adeluța s-a repatriat. S-a întors din Argentina. M-am dus s-o iau de la aeroport și, din capul locului, am informat-o cu toată seriozitatea că nu mai suport terapia de șoc cu cafeluțe vărsate pe bluzițe albe și că dacă tot e să fie prefer să-mi injectez direct în venă o doză de cofeină. A fost oarecum surprinsă de reacția mea, dar a acceptat. Lucrurile fiind clarificate, a zis: fie o să vorbim în drumul spre casă. Na-Ți-o Doamne că tot n-am scăpat! A început cu începutul, plângând că Natura, independent de voința ei, a declarat ferm și fără urmă de tăgadă că e femeie. Buletinul ei spune clar același lucru, neîndrăznind să contrazică Natura. Familia și prietenii sunt de accord, însă ea din fragedă pruncie s-a răzvrătit, a țipat în cele patru zări ce lucruri minunate ar fi putut face ea ca bărbat. Ba chiar mi-a descris cu lux de amănunte cât de prolifică ar fi fost viața ei de bărbat. Cum a avut ea de suferit din cauza acestui neajuns. Și în Argentina i-a fost extrem de greu, deși a fost distribuită în rol principal în câteva telenovele de mare succes. Păi da, pentru că fiind femeie, a jucat rolul principal feminin și a fost aproape un chin pentru că ceva o tot înghioldea să fie bărbat. Dar acum totul s-a terminat! Care totul, mi-a ieșit pe gură fără să gândesc? Sper că nu mă pui să caut clinici și doctori să faci operație de schimbare de sex! Ei aș! Ce, te-ai tâmpit, a reacționat  Adeluța?

Eu nu mai înțeleg nimic. Nu înțeleg nici faptul că un personaj se răzvrăteşte împotriva autorului. Asta se întâmplă numai in filmele S.F. când roboții o iau razna și omoară oameni. Vai de capul meu! Cum scap eu acum întreagă și nevătămată?

Salvarea mea a venit neașteptat chiar din povestea Adeluței.

In timpul zborului peste ocean avionul a intrat într-o furtună. Ploaia lovea furioasă în fuselajul avionului (ce-o fi apucat-o și pe-asta, nu știu!), tunetele bombardau cerul mai ceva ca la Verdoun, dar suprema a fost un fulger despre care nu se știe cum și pe unde a intrat, nici cum și pe unde a ieșit, singurul fapt cert fiind acela că a străbătut creierul Adeluței. Așa-i și în S.F.-uri. De la un scurt circuit o iau roboții rara.

Fulgerul buclucaș s-a plimbat prin și printre circumvoluțiunile creierului Adeluței și a refăcut sinapsele după bunul lui plac. Rezultatul a constat în aceea că Adeluța a intrat în concordanță cu Universul și Natura, aducându-şi aminte că de fapt e femeie. Să vezi lucru’ naibii acum! Am depus-o acasă la ea și am fugit mâncând pământul de frică să nu-i vină vreo altă idee. O lună am trăit cu frica invitației la cafeluță, dar Cineva acolo sus mă iubește și mi-a dat răgazul să mă refac psihic. Când am revăzut-o era să leșin. O domnișoară cu cosițe blonde (cum o fi reușit că eu m-am chinuit 5 ani să-mi crească părul, dar așa-i în povești, orice e posibil!) care emana feminitate prin toți porii. Studiase intens si cu simț de răspundere tratate de feminitate, schimbase total garderoba și luase meditații de la Tante Olga. Tante Olga e o doamnă distinsă, de modă veche care trăiește printre mobile vechi și brocarturi, perdele diafane la ferestre, jour fix, pasiențe, jocuri de bridge, prajiturele delicioase obligatoriu făcute în casă și conversație spumoasă presărată pe ici colo cu câte o expresie franțuzită. Ea a învățat-o că o doamnă nu iese niciodată, dar absolut niciodată din casă nefardată și nearanjată, că piciorul e pus în valoare de ciorapul cu dungă și pantoful cu toc și că parfumul se poartă, nu te dai cu el. În casă stai tot timpul aranjată să nu se sperie cetățeanul de tine când vine de la serviciu. Când ieși cu cetățeanul pe stradă îl iei delicat de braț ca să simtă că el e baza. Tante Olga este foarte hotărâtă să  continue meditațiile și s-o recicleze pe Adeluța, lucru care-mi dă mare bătaie de cap pentru că nu știu ce povești aș mai putea să scriu. Problema e foarte complicată pentru că eu abia o strunesc pe Adeluța care-i a mea, dacă-mi este permisă expresia. Ce mă fac eu acum cu această Tante Olga, care-i din altă poveste, din alte timpuri și din altă dimensiune? O să mai cercetez problema și sper ca Adeluțasă nu renunțe la prietenia cu mine, să mă invite și pe mine joia la jour fix și să-mi mai povestească una-alta din lumea ei de femeie perfectă.

 

One thought on “ADELUTA E FEMEIE”

 • Femeie perfecta nu exista. Dar, bineinteles ca nici barbat perfect. Asa ca de ce sa-si doreasca sa se fi nascut altfel?
  Tante Olga are dreptate cand spune ca piciorul e pus in valoare de pantoful cu toc si de ciorap (nu neaparat cu dunga) si ca parfumul se poarta, nu te dai cu el.
  Dar, cred ca dincolo de cum isi pune in valoare trupul (indiferent ca este femeie sau barbat) conteaza sufletul si principiile.
  Daca Adeluta simte ca ceea ce face este bine pt ea si familia ei (mai ales daca are un copil) nu cred ca ar trebui sa-l ia pe cetatean delicat de brat ca sa simta ca el este baza.
  Cetateanul poate sa apara oricand, neconditionat.
  … parerea mea… nu trebuie sa o ia ca un sfat, pt ca nu o sa o judec daca face alfel

 • Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.