povesti

cu adeluta

Email

klara@cuvintecuviata.eu

ADELUTA SOCIALIZEAZA

ADELUTA SOCIALIZEAZA

Curioasă din fire, după ce a auzit tot felul de povești care mai de care mai interesantă,  Adeluța s-a hotărât să-și facă un cont (ori un profil nu știu care e termenul corect) pe un site de socializare. Sau de dating. Nici în cazul ăsta nu știu care e termenul corect. După ce a aflat cu stupoare că dacă nu ești pe facebook nu exiști, cu toate că posezi carte de identitate, respiri, mănânci, mergi la serviciu și la sală s-a gândit să nu mai piardă pulsul vieții și să existe peste tot.

A întrebat în stânga și în dreapta – păreri împărțite – ba că e o porcărie, obscenități și chestii imorale, ba că acolo afli lucruri interesante, conversație,  prieteni noi. Cuprinsă de un sentiment ce oscila între  curiozitatea-i binecunoscută și scepticism a trecut la atac. Pe bune că nu avea nicio intenție de niciun fel, în niciun sens! Poate doar să-mi mai dea mie subiect pentru blog. Așa mi-a mărturisit într-o conversație pe Skype. Aaa! Am uitat să spun că a emigrat în Argentina.

Așadar, întrucât am stabilit mai demult că viața bate filmul, a pornit într-o nouă aventură pe propria răspundere și curiozitate.

Pasul unu: crearea profilului cu toate chinurile aferente. Fotografii corespunzătoare, descriere, motto… Treabă complicată, monşer! După vreo două ore, năduşită toată  a încheiat cu succes operațiunea.

Pasul doi: partea tehnică, adică însușirea principiilor de funcționare. Nu prea complicat a concluzionat ea în mod pripit.

Pasul trei: aplicații practice ale teoriei învățate. Pfff! Acum începe greul! A vrut să vadă doar ce e cu “întâlnirile” și s-a trezit că îi place de tot felul de cetățeni pe care nici nu-i place. A zis și ea că e dornică de conversație și a scris că e interesată de fete și băieți și s-a trezit în miezul nopții apelată de fete dornice de fete. Așa a aflat că dacă vrei să nu fii deranjat cu tot soiul de mesaje în toiul ședinței de luni dimineață trebuie să te deconectezi. Si pe urmă altă dandana. Mesaj: “Adeluta te place un băiat. ” Aoleu! Minori? Ei aș!  Băiatul avea vreo 60 de primăveri trecute fix, dar având în vedere că și ea a fost etichetată ca fiind fată nu se pune! Cu deosebirea că ea are 27 de ani. Țeapă, nu 23 că 23 am eu!

După ce a mai exersat puțin a descoperit că poate fi invizibilă. Aici chiar m-am declarat invidioasă. De când eram mai mică mi-am dorit să fiu invizibilă și nu mi-a reușit! Pe toate mi le fură ea!

Ăsta a fost doar începutul. Ceea ce a urmat… e demn de Adeluța și de karma ei cea drăgălașă și simpatică.

 

Episodul 1 afost cam traumatizant și poate că ar fi fost cazul să renunțe,  dar ea nu e genul care să se dea bătută cu una cu două. Nu știu cât de mare a fost trauma pentru ea, dar pentru limba română a fost crimă și pedeapsă! Citez, cu voia ei, direct finalul:

“draga mea din scurta comversație asa reiese daca crezi ca te am abordat ca sami dai lecti de gramatica atunci tind sa cred ca te pierzi in detali ramai cu mesajul de la profil si viseazal noapte de noapte chiar te poti inveli cu el”. Am încheiat citatul.

 

Episodul 2 nu poate fi redat din cauza limbajului licențios.

 

Episodul 3 a început ca-n telenovele (deh! S-a mutat în Argentina!) cu declarații de amor și fidelitate veșnică și s-a terminat ca-n filmele polițiste cu dispariția subită, totală,  completă și inexplicabilă a personajului principal masculin. De aceea n-a luat premiul Oscar. Nu a putut fi găsit.

 

Episodul 4 n-a apucat să înceapă pentru că individul, marinar de profesie, s-a înecat la mal în propriile-i minciuni. A încurcat prora cu pupa și babordul cu tribordul. Adeluța nu l-a putut salva din simplul motiv că nu le are cu marinăritul.

Când să-ntreb și eu care-i situația prezentă, la ce episod a ajuns mi-a căzut netul și am pierdut legatura cu ea. Promit sa revin cu informații noi.

 

2 thoughts on “ADELUTA SOCIALIZEAZA”

  • intre pasul 1 si pasul 2, n-a facut un dus? 🙂

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.