cuvinte

cu viata

Email

klara@cuvintecuviata.eu

CONCEPTUL REGINA-POVESTEA REGINEI-INCA PUTIN

2.INCĂ PUȚIN

Mai rămânem puțin în perioada pre-decembristă, pe care istoria nu a așezat-o încă la locul ei, nu din dorința de a clarifica sau justifica acțiuni sau concepte, ci pur și simplu pentru că atunci s-au derulat evenimentele.

Indiferent de percepția unei sau altei persoane, personajul nostru a avut și a crezut în niște valori care, parțial, au devenit desuete. Așa a vrut istoria independent de voința Reginei.

Așadar, povestea se derulează încă într-o perioadă controversată, dar părăsim aria meandrelor concretului și intrăm în zona creativității.

Episodul anterior s-a terminat cu o lucrare de control. Atunci putem spune că a debutat Regina în domeniul literar. Nu înțelegea ea foarte bine extazul profesorilor, dar s-a gândit că, fiind adulți, or fi știind ei ceva. După acea lucrare s-a ales cu un mare 10 și cu aura de geniu literar în devenire.

Nu știu dacă părinții au fost chemați la școală și informați despre toate acestea și nici ea nu-și amintește cum a fost. Cert este că până la sfârșitul clasei a opta a avut garantată nota 10 la limba română pentru că a avut șansa unei distinse doamne profesor, Marinescu, doamnă ce a știut cu eleganță să-i pună în valoare talentul.

O perioadă a cochetat și flirtat serios cu literatura științifico-fantastică, domeniu care-i permitea cu larghețe să-și exprime ideile și imaginația. A fost membră cu drepturi depline a două cenacluri de literatură SF celebre la vremea respectivă, Sapiens-în calitate de talentat și mândru pionier și Solaris-în calitate de UTC-ist.

Pentru că am adus vorba despre pionieri, fac o paranteză și vă povestesc cum a devenit regina pionier. Vă garantez că merită să ne abatem de la firul povestirii. O să vă distrați copios!

Rezultatele Reginei la sfârșitul clasei întâia au fost dezastruoase. Ea știa deja să scrie și să citească, să socotească până la 10, așa că a declarat că nu vrea la școală cu toți proștii și a cerut vehement să fie dată direct în clasa a patra, lucru care, evident, nu s-a petrecut. Așa se face că totalul ei dezinteres față de liniuțe și bastonașe s-a materializat în locul 4 al clasamentului de la coadă la cap (sîc!) al mediilor la sfârșit de an școlar. In clasa a doua, mutată fiind la altă școală, când a sosit momentul în care copiii urmau să intre în rândul pionierilor și a aflat că numai premianții, elevii din capătul celălalt al clasamentului în care ea ocupa locul 4 aveau onoarea să intre în primul val, creativitatea ei s-a manifestat instant. La întrebarea învățătoarei ”Tu ce premiu ai luat anul trecut?” a răspuns candid ”Trei!” (a vrut să fie modestă și de aceea n-a spus unu). La ceremonia de acordare a cravatei de pionier, când toți cântau cu spor imnul ”Tot înainte mândrii pionieri!”, tovarășa învățătoare și-a ațintit privirea spre ea și i-a bătut obrazul. Probabil că părinții, care asistau și ei la ceremonie, au dat-o de gol. Cerul și pământul s-au dezlănțuit atunci, dar Regina a conceput imediat un plan de apărare pentru cazul în care cineva ar fi încercat s-o deposedeze mișelește de trofeul obținut cu trudă. A strâns cu putere pumnul în jurul cravatei de pionier și și-a jurat în gând că dacă va fi atacată va țipa, va urla chiar, se va tăvăli prin curtea școlii și va lupta până la moarte pentru a apăra și păstra titlul dobândit. Din fericire n-a fost cazul.

Aceasta a fost paranteza. Vă las să râdeți cu poftă și vă invit la un nou episod cu Regina!

conceptul regina-povestea reginei-inca putin

Pe curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.