cuvinte

cu viata

Email

klara@cuvintecuviata.eu

CONTINUAREA TELENOVELEI

CONTINUAREA TELENOVELEI

Eu n-am criticat-o pe Adeluța, iar atunci când i-am spus că telenovela e puțin cam insipidă a fost doar o glumă. Nici acum nu înțeleg de ce a luat-o în serios și s-a hotărât  să-mi satisfacă ironia de a face și ea ceva mai dramatic. Conform pattern-ului m-a invitat la o cafea, iar eu naivă și inocentă m-am dus. Nici atunci când mi-a spus că a făcut deja cafeaua nu m-am prins că mi-o coace. Jur că de-acum încolo dacă mă mai invită la o cafea n-o să mai port bluzițe albe, ci vestă antiglonț și cămașă de tablă! Oricum dacă mă mai ține în șocuri o să am nevoie de cămașă de forță. Așa de tare s-a priceput să mă zăpăcească de creieri încât nici n-am observat că Matei nu era acasă. Ar fi trebuit să mă prind că era ceva dubios pentru că ei doi erau ca sacul și peticul, marca și scrisoarea și alte chestii care nu funcționează decât lipite unele de altele. Eram atât relaxată și profund introbăgată în starea-mi de za-zen încât n-am observat nici faptul că inelul cu diamant era lipsă la inventar de pe degețelul ei drăgălaș. Pfff! Să-mi dea și mie cineva cu un ciocănel în cap că așa poate-mi revin! Bine, hai s-o iau pe scurtătură, să nu-mi mai smulg bretonul cu penseta și să lăsăm telenovela să se deruleze.
Așadar inel lipsă de pe deget ce-ar fi putut să însemne? Că l-a pierdut? Exclus! Era atât de mândră și de atașată de el încât o suspectez că-l lipise cu superglue. Că l-a amanetat? Tot exclus! Starea ei materială este mult peste medie. Frățieeee! Catastrofă națională, nenorocire galactică, noaptea minții! Adeluța s-a despărțit de Matei!!! Sunați la 112 să mă salveze, să mă resusciteze! Cum să se despartă Adeluța de Matei? Ce-ar fi determinat-o să facă așa gest nesăbuit? S-au inversat polii magnetici ai pământului? Curge cumva râul din aval în amonte și eu n-am aflat? Acum ar fi momentul de pauză de reclamă, ba chiar de sfârșit de episod, dar eu nu mai pot, nu mai rezist și-o dau în mă-sa de telenovelă! Fac referendum și solicit derularea poveștii pe repede înainte. Scenariul a fost așa: seară, lună plină,  cer senin, stele mii. Matei ajunge acasă cam răvășit, agitat și nervos. Adeluța soția perfectă, cea mai perfectă femeie din viața lui Matei, cea care i-a oferit cele mai superbe și mirobolante momente și senzații,  udă toată fleaşcă de îngrijorare îl întreabă ce-a pățit. “Mi-a fost furat telefonul, suspină el cu o voce de greieraş”. “Lasă mămică, nu-i bai, îl consolează ea. E doar un obect. Blocăm cartela și luăm altul, ce atâta agitație!” Toată seara el ca felina-n cușcă,  iar ea ca gheișa pe lângă împărat.
Noapte, lună plină,  cer încă senin, stele mii, somn dulce, cei doi amorezi îmbrățișați. Sună telefonul Adeluței. Apelantul Matei + Matei doarme lângă Adeluța + telefon pierdut dă cu virgulă.
Dialogul care a rezolvat virgula:
-Bună seara, zice o voce probabil blondă.
-Bună seara, răspunde Adeluța cea roșcată.
-Cine sunteți?
-Cine sunteți dumneavoastră,  că dumneavoastră m-ați sunat?
-Păi mă uitam și eu prin mesajele soțului meu și aș vrea să aflu cine sunteți.
-Nu aveți ce să aflați.
-De ce?
-Pentru că  nu aveți! Noapte bună și somn ușor, vă doresc!
-Aloooooooo! Dumneavoastră știați că Matei e căsătorit?
Adeluța știa că Matei e căsătorit,  dar credea că e căsătorit cu ea. Cine nu s-a descurcat cu o virgulă să văd io acuma cum se descurcă cu două! Nu mai detaliez că și-aşa sunt prea multe zecimale. 
Vă rog din tot sufletul meu să nu vă vină vreo idee de epilog, P. S. sau alte de-astea că am și eu o limită! Dacă Adeluța asta mai are chef de vreo telenovelă să emigreze dom’le în Argentina și să devină vedetă că frumoasă e, deșteaptă e, talent la ales bărbați n-are, diamant pe degețel nu mai are, corazon espinado are!!! Bani pentru biletul de avion îi dau eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.