Povesti

cu Adeluța

Email

klara@cuvintecuviata.eu

DESTEAPTĂ-TE, FEMEIE!

DEȘTEAPTĂ-TE, FEMEIE!

Aveam ceva timp liber și chef de o cafeluță băută din porțelan fin de Limoges, așa că m-am trezit în fața ușii bunei mele amice Adeluța.

S-a bucurat enorm când m-a văzut!

 

-Ma chère amie, chiar mi-era dor de tine! De ceva timp mă tot gândesc la condiția femeii în societatea modernă și am nevoie să dezbat cu cineva care înțelege!

-Chérie, abia a trecut Crăciunul, am scăpat nevătămate de isteria cumpărăturilor fără rost și de falsa bunătate asociată fraudulos de spiritul Nașterii Domnului și ție-ți arde de revoluții conceptuale?

-Exact! Acesta este chiar cel mai bun moment!

-Ce s-a întâmplat, de fapt?

-Săptămâna trecută am plecat cu mașina să fac o vizită de curtoazie. Nu mă grăbeam, eram relaxată, conduceam lejer ascultând ceva muzică veche la radio. În toată această liniște și pace interioară aud un claxon insistent urmat de un urlet grobian: “Mișcă-te fă proasto mai repede! Ce dracu’ faci, dormi la volan? La cratiță cu tine handicapato! Unde dracu ai învățat să conduci în halu’ ăsta? Tu nu vezi că lumea se grăbește?”

 Primul gând a fost să-i dau adresa școlii de șoferi și numărul de telefon al instructorului, apoi mi-a răsunat în cap cuvântul cratiță. Neuronii au făcut rapid sinapsă după sinapsă și brusc m-am calmat și l-am compătimit. Aș fi vrut să-i țin o prelegere despre cratiță și importanța ei, dar era pe grabă omul și n-ar fi avut timp. Mi se pare o perversitate demonetizarea cratiței, a tigăii sau a oalei.

Ce e cratița? Un recipient în care se prepară mâncarea. Mâncarea este absolut indispensabilă supraviețuirii. N-am învățat încă să trăim hrănindu-ne cu prana, așa că de ce ne batem joc de sărmanul recipient și facem femeile să se simtă inferioare pentru că ne asigură o parte importantă din necesarul de energie? Știe el nefericitul, pentru că da, sigur nu e fericit dacă e atât de nervos și irascibil, cât de importantă este starea de spirit a femeii atunci când gătește? Poate că și soția lui a avut un incident, s-a supărat și apoi s-a dus acasă, s-a apucat de gătit și, în loc să adauge în mâncare ca ingredient secret dragostea și gândul că acea mâncare va contribui la revigorarea soțului și pregătirea pentru o altă zi în jungla orasului, a pus acolo ingredientul de la polul opus, care l-a făcut pe el să se manifeste grobian. Știu că vrei să spui că mitocănia este invers proporțională cu numărul de ani din cei 7 de acasă, dar gândește așa:

photo by Ovidiu Neagu

Nu-i poți schimba obișnuințele grobianului, dar poți face în așa fel încât să diminuezi condițiile de manifestare.

-Ai intuit bine, chérie! Înțeleg perfect ce vrei să spui și sunt total de acord cu tine! Știu că dacă se va crea masa critică de femei care înțeleg și aplică teoria cratiței am putea vedea modificări substanțiale. Cu toate acestea recunosc că nu mi-ar fi plăcut să găsesc sub brad o cratiță, fie ea și frumos ambalată!

-Nici dacă ar fi Delimano?

Am izbucnit amândouă în râs!

-Nici măcar! Știi că sunt de modă veche! Tot colierul de perle e în topul meu!

-Exact așa și trebuie să fie! Ce ne facem însă cu modernismul ăsta?

Îmi vine să ies în stradă și să strig: Deșteaptă-te femeie! Fă-te deșteaptă! Trezește-te!

-Chérie, Tante Olga ce părere are despre noul tău mod de a te manifesta? Simt ceva agresivitate în tonul tău care nu prea se potrivește cu învățăturile ei.

-Știi bine că Tante Olga este cea care mi-a deschis drumul acesta și și-ar dori să aibă cât mai multe pupile cărora să le destupe creierul!

-In momentul acesta n-aş putea să-ți propun ceva concret, dar ce zici s-o convocăm pe faimoasa Tante Olga și să punem la cale o strategie? Îți amintești cât de bună e? Cât de bine a condus ea prima operațiune a asociației T.O.B.A.? Poate că ar fi momentul să reactivăm Societatea!?

Adeluței i s-a părut genială ideea mea, așa că a rămas să folosim canalele știute de noi, pe care nu vi le pot spune întrucât știți că T.O.B.A. este o Societate Secretă care are secretele ei și să convocăm o ședință extraordinară prin care să punem la cale o strategie.

Desigur că imediat ce voi avea noutăți le voi face publice!

 

Până atunci, dacă poți, deșteaptă-te femeie!

 

 

 

 

 

photo by Ovidiu Neagu

3 thoughts on “DESTEAPTĂ-TE, FEMEIE!”

  • …. asa fie! Hai sa ne desteptam!!!

  • M!da! Am sosit de vreo ora, si cand citesc patania , ce sa vezi, rememorez secventa de o jumatate ora in urma, cand pe trotuar urca un ….ceva 4×4, cu sofer si casca bluetooth in a sa “ear”, parea de sex “femenen”, deci nu misogin, ea , nu eu, dar partea gri a fazei este ca se opreste in trotuar si se uita ….muuult si luuuuung, dupa….ce? Probabil un loc pentru a parca! Dau sa ocolesc movila de tabla, dar pe unde, baltoace peste tot! La final se indura si porneste, pe trotuar, mai incolo! Pe loc nu am comentat! Doar acum, ca vazui, cum rade, “ciob de oala sparta”!

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.