CUVINTE

CU VIAȚĂ

Email

klara@cuvintecuviata.eu

INVITATIA-continuare

Unde rămăsesem? Un scurt popas la etajul 3. Adeluța și Mirandolina au simțit nevoia să se odihnească. Softurile lor aveau nevoie de un backup, iar hardurile de o cafeluță. Fanii Adeluței știu că ea este expertă în așa ceva. Popasul n-a fost chiar așa de scurt. Când fetele au răspuns invitației era vară și totul se topea în aburi de Fata Morgana. Acum este de-a dreptul iarnă și totul îngheață în aburi de ger. Așa-i cu treiul! Când se-mprăștie, greu se adună! Dacă ai pierdut prima parte a poveștii, uite aici ce s-a întâmplat.

Bun! Acum că știm toți ce-a fost, să aflăm ce urmează.

Și-au adunat forțele și au plecat voinicește spre etajul 4. Au nimerit în cel mai organizat spațiu întâlnit vreodată. Totul aranjat simetric, mobilier trainic, 100% funcțional, fără detalii lipsite de sens, doar așa de amorul artei.

  • Ce găsim aici? Care-i oferta?
  • Domnișoară Adeluța, răspunse compte de cierge, aici se află muncitorul harnic și organizat. Răbdător, disciplinat și meticulos.
  • În acest caz eu m-aș risca să rămân aici. În fond mi-a plăcut uniforma dintotdeauna.
  • Cherie, sinceră să fiu eu nu m-aș risca, a replicat Mirandolina. Nu mă văd suportând pe cineva care despică permanent firul în 4, obsedat de muncă și zgârcit. Să risc să nu primesc mici subvenții pentru sesiuni de shopping? Îți dai seama ce tragedie?
  • Cherie, perspectiva prezentată de tine nu e prea roz. Am inima îndoită, dar voi merge cu tine la etajul următor. Nu te pot lăsa singură.

De fapt Adeluța era curioasă, dar n-a vrut să recunoască așa că să n-o dați de gol. E secretul nostru!

Buuuun! Etajul 5. Acolo nebunie și parfum de flori exotice. Un stil eclectic, un amalgam de futurism cu art nouveaux. Privit de sus, parcă te mai descurci, dar aflat în mijlocul poveștii te ia vârtejul și nu știi unde te duce.

Oferta, pe măsura peisajului: negociatorul, aventurierul nonconformist, jucătorul.

Una dintre fete se și vedea umblând din cazinou în cazinou, la brațul celui mai fermecător erou (cred că se gândea chiar la agentul 007) aruncând cu nonșalanță fișicuri întregi de jetoane la ruletă. Mobilitate, viteză, senzații tari, neprevăzutul în formă absolută.

Cealaltă avea în fața ochilor un depravat, instabil, risipitor, lăudăros. Se și vedea cum îi dă cu poșetița (sau cu umbrela) în cap sătulă de aventurile lui. Nu mai contează care dintre ele ce a gândit pentru că au trecut la nivelul superior.

La etajul 6 aveai impresia că două lumi se străduie să găsească un numitor comun. O parte primitoare, caldă, ca un cămin, cealaltă parte exact opusul. Pe măsură ce avansai spre mijloc din oricare dintre părți particularitățile se estompau, împrumutau parcă proprietățile celeilalte părți, iar la mijloc parcă un fir roșu care încerca să mențină armonia.

Ciudată, foarte ciudată atmosfera. Într-un astfel de loc fetele nici nu știau la ce să se aștepte. Erau debusolate și de aceea compte de cierge s-a văzut nevoit să le aducă la realitate.

  • Domnișoarelor, la acest etaj este posibil să întâlniți protectorul, responsabil și afectuos. Un bărbat care Iubește tradițiile de familie și este orientat spre sănătate, acordă importanță relaționării și are nevoie de o altă persoană pentru a se contrabalansa. Ar putea fi artist, avocat sau vindecător. Atenție însă! La polul opus se găsește un ipocrit, depresiv și mare căutător de lingușiri, meschinul în care nu poți avea încredere.

Pfff! Greu de luat o hotărâre!

  • Să riscăm? Să nu riscăm?
  • Ma chere amie Mirandolina, de ce să ne grăbim? Mai bem o cafeluță, mai luăm o pauză și apoi mai vedem ce-o să facem!

VA URMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

photo by Ovidiu Neagu

Armonie și echilibru în toate aspectele vieții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.