cuvinte

cu viata

Email

klara@cuvintecuviata.eu

ISTERIA LUI 20

Leitmotiv-ul acestui articol este: nu trag concluzii, nu manipulez, nu susțin nimic, nu mă credeți, ci verificați, nu vreau să schimb părerea sau convingerile nimănui. Tot ce vreau este să vă folosiți creierul, gândirea, rațiunea, așa că după fiecare paragraf citiți aceste leitmotiv.

Ca tot cetățeanul responsabil, ce dorește să fie informat, urmăresc și eu firul evenimentelor. Mă mai cuprinde panica, mă mai lasă. Caut tot felul de surse: oficiale, neoficiale, internet, mass-media, credibile și mai puțin credibile, poziții oficiale (aici stăm prost) sau păreri personale.

Vă prezint în cele ce urmează o succesiune a evenimentelor și o serie de întrebări, nelămuriri cu intenția de a ridica niște semne de întrebare. Doar o clipă să ne oprim din isterie și să venim dinspre margini spre centru. Sunt perfect conștientă că este extrem de greu. Mai ales în anul 2020 care, mie-mi pare cel mai polarizat an.

Numerologic 2 este cel care adună sau, în polaritatea opusă, dezbină și în același timp pune multă energie și emoție în ecuație. Este cel care trage o linie la mijloc și împarte aici sau dincolo. Practic, nu există mijloc, poziția de mijloc, echidistanță. Asta face 2. Acum mai puneți un zero în coadă și vedeți ce iese! Mergem mai departe pentru că mai avem un 20. 2020. Dublu 20.

Sunt unii, puțini ce-i drept, care se țin cu stoicism de fragila linie a mijlocului. Adică au o doză mai mare de luciditate. Ei sunt cei mai huliți, pentru că, nefăcând parte din nicio grupare, sunt acuzați de fiecare dintre poli că ”țin cu echipa adversă”. Cam așa vor sta lucrurile până în 2100.

Acum că am creat cadrul să vedem ce-i cu virusul ăsta încor(n)onat. Înainte de a merge mai departe trebuie să spun că posibilele scenarii referitoare la aspectele economice, parțial, aparțin unui tânăr de 21 de ani.

 1. Primul caz de îmbolnăvire: China – lângă portul Wuhan (cel mai mare port al Chinei), decembrie 2019. In 26 ianuarie 2020, în China erau raportate 2000 de cazuri și se mai așteptau la alte 1000. Raportat la populația Chinei (1,386 miliarde în 2017) înseamnă 0,0000001443%.
 2. Se închide portul.

Posibil scenariu: Cererea devine mai mare decât oferta. Cresc prețurile exponențial. După criză prețurile scad, dar nu vor reveni la cele inițiale.

Alt posibil scenariu: americanii vor să ”le-o tragă” chinezilor că prea și-au luat avânt economic! Dar chinezii știu să aștepte. Și mai știu că în următorii 12 ani vine valul favorabil lor. Nu trebuie decât să-l încalece.

 1. Economia Chinei suferă din plin. Se prăbușește bursa. Partidul Comunist Chinez cumpără pe 2 lei acțiuni la marile concerne occidentale existente în China. Out of China, giganților!
 2. Epidemia se extinde și în Europa, cu vârf de lance Italia. Incepe exodul românilor.
 3. În stilul caracteristic, acasă românii sunt șmecheri. Nu respectă indicațiile și așa apar și în România primele cazuri.
 4. Pe principiul lui 20 unii o iau într-o bășcălie totală, alții se isterizează total.
 5. La data de 11 martie OMS declară oficial pandemie. Erau aproximativ 124.000 de cazuri pe tot globul, din care aproape jumătate vindecate. Eram 7,7 miliarde oameni în 2015. Calculați. Au apărut statistici care arătau clar că în lume mor mult mai mulți oameni de gripă comună, infarct sau cancer. Apar voci care spun că nu se justifică declararea pandemiei așa că ni se spune că virusul rezistă 4-5 ore pe diverse suprafețe. Mulți știau deja metoda de prevenție cu spălatul mâinilor și dezinfectatul. Unii dintre noi o practicăm și în absența epidemiilor și/sau pandemiilor. Se plusează: rezistă în aer până la 2 ore. Luați de-aici panică fraților! E gratis! De fapt, nu-i gratis, e pe nervii voștri!
 6. Populația era suficient de isterizată încât să nu ia în calcul aceste informații , în schimb ia cu asalt magazinele alimentare și nu numai. Rezultatul? Prețurile încep să se ridice la ceruri. Se vinde orice rahat (cu mentă, cu trandafiri, cu nucă etc.). Unii cheltuie banii haotic și compulsiv, iar alții au grijă să-i strângă la saltea. O cutie cu 50 de măști chirurgicale ajunge de la 80 lei la 400 lei.

Poți să te gândești că eram în supraproducție numai dacă-ți amintești cât de mare era raftul cu muștar în orice magazin, câte sortimente, câte mărci. Hai să zicem că românul mănâncă mulți mici cu muștar, dar situația e aceeași cam la toate produsele.

Posibil scenariu: Cumva trebuia să scăpăm de sumedenia de produse, că doar n-o să le aruncăm?!

Alt posibil scenariu: A trecut ceva timp de când n-a mai fost niciun război. Cum scapă statele de rezerva strategică de alimente, de exemplu, care se schimbă la 20 de ani? Iși amintește cineva de pulpele americane de pui din 1990? Știe cineva că au existat fetițe care au fost hrănite cu așa ceva și pe la 5-6 ani au început să li se dezvolte sânii?

 1. Isteria crește. Încep să apară zvonuri că se va închide Bucureștiul, că se va declara starea de urgență (în timp ce scriu acest articol s-a declarat deja, dar voi reveni asupra acestui aspect). Se recomandă lucrul de acasă și se interzic adunările cu mai mult de 100 de persoane. Micii antreprenori se îndreaptă cu pași siguri spre faliment.

Posibil scenariu: Din nou cererea e mai mare decât oferta, cresc prețurile, inflație, împrumuturi de la FMI… Își amintește cineva anii `90 când ni se recomanda să strângem cureaua? Când ni se spunea că suntem generația de sacrificiu ca s-o ducă mai bine copiii noștri? Întreb pentru o prietenă.

Alt posibil scenariu: Cererea e mai mare decât oferta, cresc prețurile, inflație, se renunță la banii fizici… sau banii nu vor mai avea acoperire în aur, ci în altceva… Ce altceva? O, ce dulce vis pentru unii!

Al treilea posibil scenariu: Unii dau faliment, ies de pe piață, în timp ce alții, se știu ei care, cu buzunare mai mari așteaptă să se lanseze în locul lor. Monopolu`i gata!

 1. Între timp apare un posibil scenariu care spune că vom fi toți vaccinați împotriva COVID-19, ocazie cu care vom primi gratis, ”cado” câte un microcip. Tot între timpul ăsta în Parlamentul României se votează legea vaccinării pentru 2020. Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar părinții care refuză să își vaccineze copiii riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Schema națională de vaccinare în 2020 este similară cu cea din anul 2019. Marea noutate este introducerea vaccinării gratuite împotriva HPV, reluată după 10 ani. Campania de vaccinare gratuită se adresează fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani .

Posibil scenariu: Se știe că acest vaccin provoacă sterilitate. Reducerea populației?

 1. După ce Iohannis aruncă bomba cu declararea stării de urgență nivelul isteriei se inflamează serios. Reapar cozile la benzinării. Asta-i pentru cei născuți mai demultișor. Fierbem în suc propriu vreo 24 de ore. Meanwhile pe autostrada A2, dinspre Constanța vine spre București un convoi al Armatei Române format din vreo 10-15 camioane.
 2. Urmează o conferință la MAI despre demitizarea exhaustivă și relațional caducă și incongruența fenomenologică și introspectiv cromatică, coroborate cu meandrele concretului. Singura informație clară și concretă este că de luni 16 martie, în România se instituie starea de urgență și intrăm pe scenariul 3. Adică „se restricționează activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica, săli de jocuri de noroc și cazinouri”, dar mai presupune și suplimentarea fondurilor pentru medicamente și aparatură medicală și permiterea de achiziții prin proceduri simplificate.

Posibil scenariu….??? Să vedem cine o să fie furnizorii, ce medicamente vor fi recomandate, la ce prețuri…

Că tot vorbim de medicamente… Se știe că sunt cazuri vindecate, dar e un mister total cum (adică cu ce tratament) s-a întâmplat asta. E secret de stat? Aha! Virusul e atât de periculos încât nu se spune tratamentul. Să se prezinte oamenii la spitale.

 1. Pentru cei care știu numerologie și nu numai, luni, ziua intrării în starea de urgență:

16.3.2020.14.5.12.3

1+6=7 = gândire profundă, introspecție. Învață din propriile experiențe. 7 testează gândirea, convingerile, principiile de viață și face introspecții în natura umanității. Este și cifra Divinității, nu numai la creștini, ci în mai multe religii.

16, în taro-numerologie = turnul, cel care altă dată a distrus vieți, a despărțit cupluri și care acum trebuie să adune oameni, grupuri să-i coalizeze, să-i împace, să-i determine să lucreze împreună, să-i reunească, să construiască împreună, să reia activitățile.

Tot 16 este cel care altă dată a făcut orice s-a priceput mai bine să sărăcească oamenii, să-și piardă bunurile materiale agonisite, iar acum nu are voie să repete greșeala.

Destinul 5 = înger sau demon, depinde cum stă steaua

                 = sistemul imunitar (bun prieten cu COVID-19)

                 = imaginea de sine, cel care spune sau se întreabă cine sunt eu (persoană, firmă,  instituție, guvern, stat) să fac asta?

Dacă vă deranjează partea numerologică, reveniți la primul paragraf al articolului.

 1. Unii au intrat deja în starea de urgență și stau în casă. De ce să stăm în casă? Cine și ce va circula pe stradă?
 2. Unde a dispărut UE? Tot mai multe țări europene își închid granițele. UE a desființat granițele, iar acum se închid granițele. Care granițe?
 3. De reținut rapiditatea cu care se desfășoară evenimentele.
 4. Pentru mine totul seamănă tare mult cu decembrie 1989.

Mai sunt multe altele pe care nu le-am amintit, dar nu mi-am propus nici să scriu un tratat și nici o radiografie completă a momentului.

Ridic doar niște semne de întrebare și vă invit să gândiți posibile răspunsuri.

 

Vreți să vă faceți o părere? Urmăriți ce-i cu virusul încor(n)onat și atenție sporită la se întâmplă pe lângă.

P.S. N-am atins subiectul despre efectele psihologice ale izolării fie ea chiar și la domiciliu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Armonie și echilibru în toate aspectele vieții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.