POVESTI

CU ADELUTA

Email

klara@cuvintecuviata.eu

JURNAL DIN TRANŞEE

JURNAL DIN TRANSEE

Adeluța are toate calitățile și defectele, deci printre altele este o luptătoare. Nu e nevoie decât de un minim de condiții pentru ca ea să se manifeste. O mică provocare a vieții și a și pornit la luptă. Un rid microscopic pe frunte, 200 grame în plus pe abdomenul ei superb și un junghi discret în zona lombară sunt deja 3 provocări așa că e cazul să treacă la acțiune. Dieta Oshawa. Bineînțeles că n-a pornit la luptă așa fără arme. A citit tot ce-a prins în domeniu, păreri pro și contra, a intervievat mai multe persoane care experimentaseră faimoasa dietă și abia apoi a decis “la luptă tovarăși! “. Cică treaba stă cam așa: în primele trei zile faci ca Bubico-n lanț, apoi te izbește energia pozitivă de dai pe afară și la final îți vine să arunci în cele patru zări  chestiile alea care poartă denumirea de mâncare. Dar zice-se că merită!  După 10 zile ești așa… un fel de angel radios.
Nu mă bag, nu comentez. Să spună ea cum a fost.
ZIUA 1
Dis-de-morning pe la ora 11:00 am declanșat operațiunea Oshawa. Prima acțiune niște pâinici din făină integrală de grâu și hrişcă. Le-am păzit ca pe sfintele moaște pentru că nu știam cât trebuie lăsate la cuptor. Arată horror. Inainte să le mănânc am făcut semnul crucii, am închis ochii și am înghițit în sec. Tot în sec am înghițit și în timp ce le mâncam. Sunt uscate, te zgârie pe gât și cad în stomac ca ghiulele. Lumea zice că primele trei zile sunt decisive. Așa ți se călește voința mai tare decât oțelul și tot așa ai toate șansele să scapi de prieteni, de aceea eu i-am sunat pe toți și le-am spus că dacă în următoarele trei zile voi fi mai nebună decât de obicei nu e de la mine și să nu pună la suflet. E ora 17:00 și încă nu m-a apucat nebunia, dar m-am gândit că n-ar fi rău să simulez una, sa văd și eu cine rezistă.
ZIUA 2
Încă nu sunt nebuna, dar sunt sub strictă monitorizare. Cineva mi-a sugerat că m-aş putea transforma în găină având în vedere consumul îndelungat de grăunțe, de aceea sunt foarte atentă la sunetele pe care le scot. Altcineva a zis că zece zile nu sunt suficiente pentru a-mi schimba identitatea. M-am mai liniștit. Deja m-am specializat în pâinici din beton.
ZIUA 3
E ora 15:26 și sunt în deplinătatea  facultăților mintale. Sau mentale? Dacă nu mă apucă până deseară la ora 24 trecute fix, cică am scăpat și eu și familia și prietenii. Mă duc să mă culc ca să treacă mai repede timpul. Sper să-mi reușească având în vedere că m-am ghiftuit cu o fiertură delicioasă de mei și orez integral.
ZIUA 4
Cineva m-a sunat să mă întrebe vezi Doamne cum mai sunt, dar eu am simțit că avea speranța ascunsă de a fi devenit găină,  așa că i-am amintit că zoofilia este interzisă prin lege. In replică s-a scos elegant informându-mă că găina este foarte prețioasă întrucât ne dă nouă lapte, brânză, unt și ouă deci, pe cale de consecință, este hrana de bază a umanității și va propune să fiu orătanie protejată UNESCO.
ZIUA 5
Azi am aniversat 1/2 din dietă. Altcineva a zis să sărbătorim cu o apă plată. Am ieșit în oraș pentru a marca evenimentul. În orașul Călărași pentru că la București nu există niciun loc demn de așa aniversare. Nu fiți tendențioşi! N-am zburat până acolo. Am mers cu mașina și, chiar dacă am fost în iminență de răpire, m-am întors cu bine. Oricum aș fi fost găsită repede pentru că Cineva a zis că sunt microcipată.
ZIUA 6
Nu știam de ce, deși este ora 13:29, este întuneric. Inițial m-am panicat. Ulterior m-am gândit că ar putea fi o eclipsă neprevăzută de soare. In final am elucidat misterul. Sunt atât de radioasă, luminoasă și frumoasă încât n-a mai răsărit soarele,  ci am răsărit eu.
ZIUA 7
Nimic nou pe frontul de vest. Nici pe cel de est. Idem nord și sud.
ZIUA 8
M-am uitat în oglindă. Nu sunt mai frumoasă,  nu sunt mai înaltă, nu sunt mai slabă, nu mi-au crescut aripi. Toate speranțele au rămas în junghi. Sper să nu se împrietenească cu tusea.
ZIUA 9
Astăzi am primit un compliment. “Ce frumos îți strălucesc ochii!” De foame ar fi fost replica, dar m-am abținut. O adevărată doamnă nu recunoaște niciodată că-i e foame. Spune că i-a scăzut glicemia.
ZIUA 10
Si atât!

2 thoughts on “JURNAL DIN TRANŞEE”

 • Sa.mi arati si mie cum mulgi gaina si cum se prepara untul si branza din lapte de gaina :))

  • Draga mea cititoare fidelă,
   Aș răspunde cu multă placere întrebării tale dacă aș ști. Problema e că nu eu ci Adeluța a făcut afirmația, bazându-se pe informațiile primite de la Cineva. Mi-e tare teamă că Cineva-ul acela este chiar Matei și este absolut imposibil să mai primim vreo explicație. Dacă nu ne va ajuta prietenul nostru comun Google este foarte posibil să murim fără a elucida această enigmă.

 • Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.