cuvinte

cu viata

Email

klara@cuvintecuviata.eu

LIBER LA 5

LIBER LA 5

 

Liber la 5, adică cei care nu au niciun 5 în matriță. Se mai folosește și expresia ”zero în căsuța lui 5”. Personal prefer și recomand folosirea sintagmei liber la …

Libertatea este un concept mai bine acceptat decât lipsa. Câți nu afirmă că-și doresc libertate?! Dar lipsa? Cine-și dorește lipsuri?

Liber la 5 (sau în orice altă căsuță din matriță) ne spune două povești. Una dintre ele zice că într-o altă viață omul în cauză a înțeles atât de bine lecția încât nu mai are nicio restricție, adică poate face ce vrea el în domeniul respectiv, fără a suporta vreo consecință. Cealaltă poveste zice că, tocmai pentru că n-a înțeles nimic Divinitatea, la următoarea întrupare, nu i-a mai dat nimic, pe principiul: ok, dacă nu vrei, nu-ți dau.

E destul de dificil să se identifice în care dintre cele două situații se află cineva. Diferența ar putea-o face doar un fin observator, un bun cunoscător al vieții cuiva. Adică o căsuță goală în matriță, se știe, este totul și nimic în acelașă timp, gaura și covrigul. Dacă cineva ar cerceta cu lupa viața unei astfel de personae ar vedea cât de des și cât de repede gaura se transformă în covrig, cât de des șă cât de repede reacționează Divinitatea la nevoia persoanei. A fost premiant în domeniu? Răsplata poate veni și în acest mod. A fost delăsător și nu s-a preocupat de tema respectivă? Ei, atunci sa se mai uite puțin la gaură până se coace covrigul!

Revenind la liber la 5, dintre toate semnificațiile căsuței lui 5, hai să începem cu imaginea de sine. Este aspectul cel mai des comentat poate și pentru că face parte din educația noastră să știm cine suntem pentru că, materialismul ne-a învățat că o persoană se definește prin ceea ce este. Lucrurile nu stau chiar așa, dar nu acesta-I subiectul.

Așadar imaginea de sine sau cine sunt eu.

”Cine sunt eu?” este tema de viață a celui liber la 5. Acum este pe val, sigur pe el și mai apoi umblă debusolat căutând o oglindă.

In matriță căsuța lui 5 ocupă locul central, orice energie ajunge să curgă și pe acolo. Dacă mai e nevoie să facem vreo analogie, este evident că orice acțiune a unui om este in conexiune cu imaginea de sine. Este vorba de a ști cine ești.

 Pentru că 5 mai înseamnă și capacitatea de a juca roluri, tabloul începe să se completeze treptat, treptat. Se spune că dacă dorești statutul, trebuie să joci rolul. Adică știu cine sunt, accept și joc rolul ca să fiu în concordanță cu statutul.Sau să-l obțin.

Putem afirma fără teamă că 5 este inima matriței. Atâta timp cât inima bate liniștit, constant energia circulă fluid și pune în mișcare toate mecanismele. Un alergător de cursă lungă știe să-și dozeze forțele și energiile astfel încât să treacă linia de final. Alta este situația când vorbim de un sprint, când e nevoie de maximă concentrare pe timp scurt.

Ce poate să facă cineva liber la 5 ca să-și asigure o oarecare stabilitate în domeniu?

Să muncească! Poate părea un paradox să pui bufonul curții (o altă reprezentare a lui 5) să muncească. Păi el e cel care stă tot timpul pe lângă rege și spune oricui adevăruri pe care nimeni n-ar avea curajul să le exprime cu voce tare. Se ascunde în spatele unei glume și ți-o trântește verde-n față. Nici nu te poți supăra pe el că pici de fraier! Pare cea mai ușoară meserie, dar e cea mai ingrată. Inclusiv regelui îi spune ce n-ar vrea să audă, dar acesta nu-l decapitează pentru că a-l lăsa în viață e singurul mod în care regele poate nega adevărul spus de bufon.

Revenind la muncă, in ce mod se explică și rezolvă paradoxul?

Foarte simplu. Munca, prin activități repetitive asigură rutină și, implicit, experiență. Experiența asigură siguranță pe sine și de aici doar un pas până la a ști cine sunt. Altfel spus, în timp, prin muncă asiduă dobândești atât de multă experiență și devii atât de sigur pe tine încât nici nu mai ai de ce să-ți pui întrebarea cine ești. Stii cine ești. Rezultatele munci tale sunt dovada.

O altă metodă/tehnică ține de latura artistică a lui 5, anume de capacitatea de a juca roluri. Pun pariu că nici nu ți-a trecut prin cap să iei lecții de actorie!

Dacă și așa pare greu atunci cel care are liber la 5 pur și simplu nu trebuie să țină cont de părerea celor din jur. Urechile lui se vor închide ermetic ori de câte ori cineva îi va spune ești așa… sau așa… Are voie să le deschidă atunci când este motivat și lăudat. Aici zona este însă ușor alunecoasă pentru că prea multe elogii pot crea o falsă imagine de sine. Adică doar crezi că știi cine ești. Pentru tine, în turnul tău de fildeș, poate părea real, dar cei din jur văd cu totul altceva.

Din punct de vedere al sănătății căsuța lui 5 este responsabilă cu sistemul imunitar. Mergând pe același principiu totul și nimic / uite-l nu-i și sistemul imunitar va avea aceleași fluctuații. Poate perioade lungi de timp nu va căpăta nici măcar o gripă, va avea un sistem imunitar beton și apoi dintr-o dată fără nicio explicație logică îl vezi că nu ratează niciun microb. Parcă organismul lui ar spune ”toți microbii să vină la mine!”. Aici e de consultat medicul.

Mai este de menționat faptul că în niciun caz ”5-ul nu-și va trăda stăpânul” și se va activa instantaneu atunci când va fi nevoie.

Dacă ar fi să trag o concluzie, aș spune cei care au liber la 5 rar sunt multumiți de ceea ce fac, chiar dacă realizează lucruri foarte bune, sunt mai mereu în dubiu și au o atitudine autocritică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Armonie și echilibru în toate aspectele vieții!

2 thoughts on “LIBER LA 5”

  • Klara, MULȚUMESC!!! E o reală plăcere să citesc articolele tale! Învăț lucruri noi într-un mod plăcut, vesel, jucăuș…

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.