Calutul Psi

CU VIAȚĂ

Email

klara@cuvintecuviata.eu

POVESTI CU ZÂNE, ELFI ȘI BAZACONII

POVEȘTI CU ZÂNE, ELFI ȘI BAZACONII

Trei tone de zăpadă albă, curată, imaculată au căzut din cer azi-noapte peste poienița în care Căluțul Psi își are casa. Orice copac, fir de iarbă sau petic de pământ are acum o hăinuță călduroasă de omăt. Chiar și acoperișul casei lui Psi este învelit într-o elegantă hermină albă de zici că e gata pregătit să plece la bal.

Psi avea în plan să se întâlnească azi cu Elvina-Elfina, cea mai bună prietenă a lui, dar nu-l lăsa inima să pășească și să strice imensitatea de covor alb ce a căzut din cer noaptea trecută. Simțea că perfecțiunea albă din Poieniță nu trebuie sub nicio formă atinsă. Așa-şi zicea el, că nimeni nu are dreptul să strice ceva hotărât în cer.

Cu două zile înainte s-a întâlnit cu Elvina-Elfina în Luminiș și au stabilit să meargă împreună în Oraș să se dea în carusel. Li s-a părut extraordinar de interesant ca un căluț să se învârtească nebunește într-un carusel! Acum zăpada i-a schimbat toate planurile. E păcat ca o asemenea frumusețe să fie călcată în picioare și maculată.

photo by Ovidiu Neagu

S-a dus la fereastră să mai privească încă o dată frumusețea albă, dar ce să vezi? Bazaconia se tăvălea fericit prin zăpadă. Se rostogolea și făcea îngerași, țopăia de colo-colo fără să-i pese că strica tot tabloul Căluțului Psi. Și asta nu e tot. Undeva mai departe, dar nu atât de departe cât orizontul se zărea Elvina-Elfina venind spre casa sa. Piciorușele ei mici se afundau în covorul alb lăsând urme delicate. Ce e prea mult, e prea mult! Bazaconie și Elvina-Elfina râdeau, se jucau și se zbenguiau fără să le pese nici cât negru sub unghie că stricau cea mai frumoasă priveliște văzută vreodată de Căluțul Psi! Fiecare pas era ca o zgârietură pe sufletul lui Psi. Era și trădare, multă trădare acolo! El pusese sinceritate și pasiune în prietenia cu Elvina-Elfina, iar ea se pare că uitase că ar fi trebuit să se întâlnească astăzi. Se pare că uitase și că Bazaconie vorbise urât despre ea!

De nervi și supărare i s-au inundat ochii de lacrimi. Ba chiar s-a gândit să plece undeva unde nu ninge niciodată. E atât de supărat încât de-abia după trei bătăi puternice în ușă s-a dus să deschidă.

E Zâna Curcubeului. Un zâmbet mititel i-a apărut pe față și, ca prin minune, lacrimile au dispărut.

-Frumusețile sunt date să te bucuri de ele, i-a spus ea. Uite, în spatele casei zăpada e imaculată și dacă vrei facem împreună un Moș de Zăpadă.

-Ura! Ura! Ura! – a strigat Căluțul Psi. Să-i chemăm și pe Elvina-Elfina și Bazaconie. Să ne bucurăm împreună! Cu sufletul lui mare-mare de tot și bun-bun a uitat că fusese rănit. Pentru el prietenia e prietenie și știe că dacă uiți când cineva te-a rănit e ca și cum ai iertat.

photo by Ovidiu Neagu

Armonie și echilibru în toate aspectele vieții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.