Cuvinte

cu viata

Email

klara@cuvintecuviata.eu

Provocare

PROVOCARE

Am lansat provocarea “Cifre și note muzicale” știind că o să iasă ceva interesant. Nu știam ce și nici acum nu știu (încă).  Aveam un oarecare plan, mai mult o idee despre firul pe care va merge povestea.

De la un firicel de idee care scosese și el nasul în lume, cu tupeu ce-i drept, m-am trezit că e ora 2 noaptea și eu tot caut informații ca să mă prezint cât de cât onorabil în fața interlocutorului. Am avut nota 10 la școală la muzică,  am cântat vocea a doua în corul școlii, am auzit chiar de bemol, diez, măsură, game,  allegro ma non tropo, când eram mai mică mergeam la concerte la Sala Radio și la Ateneu și cam atât!

Am aruncat mănușa și aștept să fie ridicată. Să ne duelăm cu cifre, sunete, interpretări. Les jeux sont faits! Rien ne va plus!

www.numerosfera.ro

Provocare

Instrumentele muzicale se acordează dupa nota LA. N-am descoperit cine, când și de ce a hotărât așa. Mi-e doar foarte clar că e normal ca toate instrumentele să vorbească aceeași limbă dacă vrem să avem o armonie, o melodie. Si mai știu că nimic nu e întâmplător.

De-a lungul istoriei frecvența de acordare a variat între  la 381 Hz și 457.6 Hz.

In prezent, începând cu anul 1939, se folosește pentru nota LA frecvența de 440Hz. Am auzit că mai sunt cazuri în care se folosește altă frecvență și cică ies lucruri extraordinare.

LA=6, fiind a șasea notă din gamă. 6 este cifra armoniei, vindecării, hexagrama, două triunghiuri, unul cu vârful în sus și altul cu vârful în jos.

Dar  LA este și 3+1=4.

4 este lumea materială, cadrul, limitele.

Totodată LA=440(Hz)=4+4=8.

8 este putere, justiție, lege, granița între materie și spirit.

Deci se dă un etalon, cu valoare de lege, la care se vor raporta toate instrumentele care vor să intre în orchestră și să cânte.

Astfel, orice instrument care vrea să se manifeste în melodie se va acorda la pătratul de referință ca să cânte armonic, în materie și spirit, în concordanță cu alte instrumente și cu el însuși, respectând cadrul dat, melodia.

Lasă ceva vechi în urmă dacă vrei să progresezi, este mesajul lui 6 către lume. Ascultă-ți refrenul și caută armonia și echilibrul în toate aspectele vieții!

One thought on “Provocare”

  • Nu m-ai nimerit cu muzica. Trebuie sa te cred pe cuvant 🙂

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.