cuvinte

cu viata

Email

klara@cuvintecuviata.eu

SUNTEM COMPATIBILI?

Curentul New Age a adus, cel puțin în România, o serie de idei, concepte și paradigme înfășurate în cuvinte frumoase, nobile și înălțătoare. Aș fi putut să scriu ambalate în loc de înfășurate, dar n-ar fi fost la fel de elocvent. Despre conceptele asamblate alandala, scoase din contextul cultural, golite de sensul lor initial și însușite fără discernământ am mai scris aici.

Răul pe care l-au făcut (și încă îl fac) este destul de greu sesizabil. Eu sunt una dintre cei mulți luați de valul cuvintelor mărețe, una care a descoperit pe propria-i piele efectele nocive și de aceea îmi permit să fac afirmații în speranța că cineva va lua în seamă și se va scuti de experiențe neplăcute. Nu voi detalia acum toate prostiile și efectele lor, ci mă voi opri la compatibilitate. Compatibilitatea în sine nu este o prostie, ba este chiar o chestiune importantă. Defectuos este modul de prezentare, interpretarea cuvântului și devierea de la înțelesul de bază.

Vorbind de compatibilitate, deseori am auzit persoane care afirmă că-și caută sufletul pereche, pe cineva cu care să fie compatibil. In viziunea lor, mai ales a doamnelor și domnișoarelor, atunci când caută sufletul pereche se gândesc, de fapt, la iubirea aceea nebună dintre Romeo și Julieta sau Tristan și Isolda, mai puțin sfârșitul tragic, bineînțeles.

In acest context prima și unica întrebare pe care și-o pun este dacă sunt compatibili cu o anume persoană de care s-au îndrăgostit, gândind că dacă sunt compatibili îndrăgosteala nu va pieri niciodată și vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți.

Ca să avem un punct comun de la care să pornim ”discuția” și o percepție unitară a termenilor, voi începe așa, ca la școală, cu definiția compatibilității.

Compatibil=Care se poate împăca cu altceva, care poate sta împreună sau poate exista simultan cu altceva; corespunzător, potrivit. ♦ Care poate fi exercitat simultan cu altceva. ♦ Care admite (aceleași) soluții. (DEX 2009)

In numerologie, pornind de la datele de naștere a două persoane, folosind metoda ”omulețului” îți poți forma o primă impresie asupra compatibilității. Adică poți vedea acolo unde cele două persoane au puncte comune. Inseamnă că și unul și altul pot face un anume lucru, au o gândire comună, un trecut comun care-i leagă etc.

                         VIITOR         PREZENT        TRECUT

 

0 – oamenii au același tip de frământări, angoase, greutăți

1 – aceeași viziune asupra vieții, aceleași idei

2 – aceleași trăiri emoționale, aceleași frici

3 – aceeași cunoaștere, ambii au ceva de făcut în viitor

4 – aceleași plăceri fizice, respect față de tradiții

5 – aceeași cale pe care vor merge în viitor, plăceri neconvenționale, nestatornicie

6 – aceleași nevoi sexuale, dorință de a întemeia o familie, pragmatism

7 – vin de pe aceeași cale, experiențe trecute comune

8 – aceeași concepție despre societate, lume, despre exercitarea puterii în lume

9 – acțiuni similare, nu identice, făcute în trecut legate de scopuri mărețe, compasiune, idealuri mari

Acolo unde două persoane se întâlnesc, se întâlnesc! Înseamnă că au ceva în comun. Cel care are mai multe cifre îl va domina pe cel cu mai puține cifre și, iaca, parcă se tulbură compatibilitatea! Pentru că ambii au nevoi, dorințe, vise într-un anumit sens, vor voi să și le împlinească și au toate șansele să se ciocnească.

Lucrurile se complică în punctele în care nu se întâlnesc pentru că este foarte posibil ca cel care nu are prezentă o anumită cifră, pur și simplu să nu înțeleagă nevoia sau dorința celuilalt. Este important să nu-l ia în derâdere, să nu-și bată joc de valoarea celuilalt și să n-o ignore.

Mai simplu este în cazul în care niciuna dintre persoane nu are o anume cifră pentru că asta înseamnă că ei nu se întâlnesc acolo, că nu-i intereseaăa acea vibratie și nici nu există riscul să se încurce unul pe celălalt în acea direcție.

Dacă lucrurile s-ar limita la atât ar fi o veselie veșnică! Evident, însă, e doar o analiză oarecum superficială. Faptul că amândoi au ceva de făcut în viitor sau că au un drum de parcurs nu garantează armonia. Fiecare are un drum de parcurs care poate fi comun, dar poate fi în alt ritm.

Peste toate astea se suprapun convingerile fiecăruia, educația, caracterul și o serie de alți factori interni sau externi.

Compatibilitatea nu-ți garantează nimic. Nici o relație de lungă durată, nici înțelegere, nici armonie.

Un cuplu, ca să reziste intemperiilor, are nevoie de asumare, de loialitate și de maturitate. Relația în sine e un vector cu dublu sens care aparține ambilor parteneri în proporții egale. Fiecare dintre ei trebuie să facă 100% din jumătatea ce-I revine. Asta-i asumare. În afară de asta dacă nu există loialitate, adică dacă partenerii nu respectă cele asumate, dacă nu se ocrotesc și nu se sprijină reciproc atunci când au o nevoie sau dificultăți, dacă fug din fața primului obstacol întâlnit în cale despre ce mai vorbim? Nimic din toate astea nu este posibil fără maturitate, forța aceea care dă greutate hotărârilor luate pentru că acestea au apărut ca urmare a unei analize serioase.

În sensul celor afirmate, matematicianul și numerologul A. F. Alexandrov propune o metodă de analiză mai amănunțită bazată nu doar pe data nașterii, ci pe întreg cifru numeric personal.

Desigur că o astfel de analiză poate releva mult mai multe aspecte, având un grad de acuratețe crescut.

Practic, se calculează cifrul numeric personal al celor doi parteneri, se populează matrițele fiecăruia și se face o analiză folosind 6 din cei 8 vectori.

Este vorba de un calcul matematico-numerologic al stabilității unui cuplu.

Aici apar trei direcții de analiză: stabilitatea internă a cuplului/familiei, stabilitatea spirituală a cuplului/familiei și stabilitatea totală a cuplului/familiei rezultată din suma primelor două.

Am trecut deja la alt nivel!

Se iau în calcul calitățile celor implicați, cum se sprijină unul pe celălalt, cine are o mai mare responsabilitate într-o anume direcție. Analiza se poate extinde prin corelarea cu cifrele destinului.

Analiza stabilității interne se bazează pe vectorii:

-atingerea scopurilor;

-bunăstare materială;

-bunăstare familială.

Simpla enumerare a lor crează deja cadrul, nivelul de profunzime și de înțelegere.

Niciun psiholog nu poate combate așa ceva. E ca la carte! Scopul comun al cuplului care aduce implicit cele două tipuri de bunăstări și în același timp scopurile personale cu împlinirile personale.

Prin calcule matematice simple de adunare, înmulțire și împărțire se poate afla cu ușurință intervalul de timp la care stabilitatea cuplului este amenințată.

Cea de a doua direcție, stabilitatea spirituală a cuplului/familiei se calculează în același mod folosind vectorii:

-apropierea duhovnicească;

-bunăstare spirituală;

-bioenergie, planificare.

Și aici doar văzând vectorii ți se pare atât de simplu încât iți vine să te întrebi cum de nu ți-a trecut și ție prin cap!

Acum devine din ce în ce mai logic faptul că însumând cele două tipuri de stabilitate obții maximul, adică stabilitatea totală!

Iată așadar că nu e atât de simplu să obții compatibilitate! Iată că, in sine, compatibilitatea înțeleasă superficial nu aduce nimic. Iată că dacă te gândești la compatibilitate trebuie să știi foarte bine la ce te înhami pentru că, așa cum spuneam la început Romeo și Julieta, Tristan și Isolda sunt doar niște povești care, fără asumare, loialitate, maturitate, efort și bunăvoință nu vor deveni niciodată realitate!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Armonie și echilibru în toate aspectele vieții!

2 thoughts on “SUNTEM COMPATIBILI?”

  • Foarte adevarat! In sfarsit cineva explica si dpdv numerologic faptul ca in esenta daca integritatea morala, educatia unei persoane are “mici problemute” primeaza …. Atentie fetelor!

    • Cifrul numerologic personal si matrita arata potentialul. Orice cifra are polaritate – virtuti si pacate. Buba la cap nu se trateaza cu numerologie!

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.