Povesti

cu Adeluta

Email

klara@cuvintecuviata.eu

SUPĂRAREA ADELUTEI

 SUPĂRAREA ADELUȚEI

-Alo!

-Bună!

-Bună! Pot să trec pe la tine?

Câteva secunde de uimire. Pentru prima oară de când a fost introdusă în lumea beletristicii, Adeluța a solicitat o întrevedere pe terenul meu. Până atunci jocul se desfășura, de obicei, pe terenul ei și, uneori, pe teren neutru. Nu m-am panicat. Așa e ea, plină de surprize.

-Sigur că da, i-am răspuns. Ne vedem pe la 5.

Am scos ceșcuțele din porțelan de Limoges. Era de la sine înțeles că ne vom delecta cu o cafeluță. Am pregătit paharele din cristal de Bohemia (nu-s mai prejos decât Tante Olga), am lustruit lingurițele din argint 925, suflate cu aur.

Ca un ceas elvețian, la ora 5 trecute, fix a sunat la ușă.

-Bonjour, ma chere Adeluța!

-Bonjour, cherie!

Când cafeaua a fost gata ne-am așezat comod în fotolii.

-Doamne, mi-era dor de o cafea cu caimac! Nu credeam că mai există cineva care să știe cum se prepară!

-Am și eu defectele mele! Hai, spune-mi ce te frământă?

-Directă ca întotdeauna! Zilele astea am avut o revelație pe care nu pot s-o țin numai pentru mine și tu ești singura care știu că o poate transmite corect către oricine are urechi de auzit.

Recunosc, m-am simțit măgulită, dar ce-i al meu e al meu!

-Știi că nu sunt o împătimită a rețelelor de socializare, dar în ultimele zile, fiind puțin mai liberă, am zis să iau și eu pulsul națiunii. Așa am fost bombardată de tot felul de cursuri și workshop-uri despre feminitate. La unele dintre ele am și participat. Nu că aș fi avut nevoie de așa ceva după școala Tantei Olga. Am vrut doar să văd ce mai e prin târg. Nici nu știu cu ce să încep. Nu știu prea bine nici să-mi definesc starea. Hai să zicem că sunt contrariată. Oare feminitatea chiar s-a redus la sexualitate? La 5 metode de a cuceri bărbații?

-Ai uitat de femeile așa-zis puternice…

-Nu, n-am uitat de femeile de carieră! Tocmai de aici au pornit revelațiile mele. Ce s-a întâmplat cu tot ceea ce ne învățau bunicile noastre? Nu-mi răspunde. Știu că sunt alte vremuri, că lumea a evoluat, dar esența feminină este aceeași, n-ar legătură cu vremurile. Unde naiba stă ascunsă? Cine a luat-o prizonieră? Cum poți să reduci o paletă întreagă de trăiri, experiențe și valori la sexualitate? Adică femeia de azi e bună doar la sex, la făcut bani și la întreținut bărbați?

Te rog, este important să mă ajuți să transmit toate astea tuturor femeilor care încă mai pot să audă! Știi că vorbesc din proprie experiență. Norocul meu a fost că m-am întâlnit cu Tante Olga. Eram pe marginea prăpastiei feminității. M-am salvat poate în ultimul moment. Mai bine de 15 ani m-am luptat (la propriu) să fiu bărbat, ba chiar am suferit că Natura a fost crudă cu mine și nu m-a înzestrat fizic cu cele necesare pentru a fi bărbat. Am muncit din greu să-mi fac o carieră într-o lume strict a bărbaților și am și reușit. Am fost atât de preocupată să-mi ating țelul încât nici n-am observat că sufeream. După cum spuneam, norocul meu cu Tante Olga și cu Domnul Soare!

Am fost atât de contrariată de cursul la care unicul lucru ”învățat” a fost cum să-l atragi în patul tău încât mi-am zis să merg la coafor să-mi iau o doză de feminitate autentică. Crezi că mi-a reușit? Nici pe departe! Iți dai seama? În sanctuarul feminității bântuia Yang-ul mai ceva decât la război! Așa-zisele femei ori erau cu nasul în ecranele telefoanelor, ori chiar vorbeau la telefon dând ordine, indicații prețioase despre planul de afaceri sau mai știu eu ce negocieri. Pe de o parte erau onor femeile de afaceri cu capul plin de cifre, nu de bigudiuri, iar pe de altă parte ”nerealizatele”, cele care se uitau cu jind și invidie la ”norocoasele” care reușiseră în viață. Înțelegi? N-aveam cu cine să discut despre un film, un teatru sau o carte. De modă nici prin gând nu mi-a trecut să pomenesc. Riscam să iau vreo perie în cap! În schimb m-am simțit ca un viermișor pentru că nu știam evoluția indicelui Dow Jones! În ritmul ăsta, în curând o să fie ilegal ca femeile să poarte fustă!

Poate că aș fi reușit să depășesc momentul, dar fatalitatea a făcut ca a doua zi să primesc un mail prin care mi se oferea un dispozitiv ca să pot face pipi din picioare.

Aș fi vrut să râd cu hohote, dar mi-a arătat e-mail-ul ca dovadă că nu era o glumă, fie ea și proastă!

O perioadă am savurat în tăcere cafeaua emanând maxim de feminitate de care eram capabile în speranța că vom echilibra puțin balanța. Sper că ne-a reușit.

-M-am gândit, a continuat Adeluța, să-mi fac și eu o firmă de tras de păr femeile nebune!

-Nu cred că e o idee bună. Riști să fii acuzată de discriminare sau hărțuire…

-Auzi tu: concediu de paternitate, a răbufnit Adeluța! Cum naiba alăptează un bărbat? Știu răspunsul. Folosește biberonul. Se face praf cea mai strânsă legătură, cea dintre mamă și copil.

N-aveam ce replică să-i dau și nici nu cred că aștepta să spun eu ceva.

-Știu că te frământă de ceva timp chestiunea asta. Ultima dată când ne-am văzut rămăsese să cerem sprijinul Tantei Olga și al Societății Secrete T.O.B.A. Mea culpa, m-am luat cu altele și nu m-am ocupat de chestiunea asta. Tu ai făcut ceva?

-Sigur că da! Tante Olga nu se poate implica direct în acest moment, dar a sugerat că pentru început este benefic să trezim la realitate cât mai multe femei. De aceea am venit la tine. Să punem în spațiul public cât mai multe informații care să le facă pe femei să-și pună întrebări. Apoi va veni și momentul când vom începe să răspundem întrebărilor.

Noi am deschis o portiță. Tu vrei s-o folosești? Orice vei hotărî, vom continua să deschidem portițe, uși, ferestre până când se va forma curentul prin care energia feminină va reintra în matcă.

photo by Ovidiu Neagu

7 thoughts on “SUPĂRAREA ADELUTEI”

 • Sunt situații care sigur vin dintr-un context mai larg. Strict însă pe întrebările puse, fără să cunosc amănunte ale căsniciilor respective (ceea ce este riscant), înseamnă că bărbatul este defect și nu-și prețuiește soția. În cazul în care nu se mai poate salva nimic și nu are serviciu, își caută unul și apoi îi dă un șut în dorsal respectivului. Dacă are deja serviciu îi dă direct șutul. După aceea, în ambele cazuri, caută un bărbat care s-o valorizeze. Înainte de a lua o asemenea hotărâre majoră aș cereceta de ce și cum s-a ajuns la o astfel de conjunctură. N-ar fi exclus să apară surprize…

 • Mulțumesc.

 • Mai aveţi pagină de facebook ?

  • Buna ziua!
   Pagina facebook Cuvinte cu viata este inca activa. Intentionez insa s-o inchid. Cand se va intampla asta se va face legatura direct intre blog si noua pagina.

 • Eu întrebam de pagina de facebook Terapeut Klara.

 • Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.