Povesti

cu adeluta

Email

klara@cuvintecuviata.eu

T.O.B.A.

T.O.B.A.

 

Prima întâlnire a Societății Secrete T.O.B.A. (Tante Olga are Blonde Adevarate) s-a ținut în miezul zilei, în văzul tuturor, sfidând orice preconcepție referitoare la societățile secrete.

Acesta a fost primul dintr-o serie de acte prin care Tante Olga a dovedit o dată în plus că este stăpână pe sine, nu se teme de provocări și știe să gestioneze cu maxim de eficiență orice situație de criză.

Adeluța era și ea plină de elan creator și adoptase o atitudine care te făcea să te gândești că are câteva generații de amazoane prin arborele ei genealogic. Partea organizatorică a fost rezolvată rapid, cu maxim de eficiență.

S-a stabilit că Societatea va avea 5 membri (de fapt membre), așa că până să terminăm prima ceșcuță cu ceai știam fiecare fișa postului pe de rost. Fiind o societate secretă nu am voie să povestesc mai mult. Am însă promisiunea Tantei Olga că desecretizarea acțiunilor societății T.O.B.A. nu va fi făcută după 50 de ani, ci cu mult mai repede, pentru că într-un fel ăsta e și scopul Societății: să afle toată lumea despre victoria răsunătoare a Tantei Olga și a pupilei sale Adeluțà asupra mârșăviilor Madamei Tanța.

 cuvintecuviata ovidiu
Foto: Ovidiu Neagu

Arta de a gestiona situațiile de criză, dar mai ales excelenta gândire strategică pe care o posedă fără falsă modestie Tante Olga m-au făcut să-mi doresc cu ardoare să-i devin și eu pupilă, fapt pe care i l-am și comunicat.

“Cu mult drag”, a replicat ea, “imediat ce rezolvăm această minusculă și ridicolă tentativă de atac asupra Adeluțéi”.

“Dragele mele, țineți minte această zi istorică pentru că ceea ce va urma este nu numai pentru salvarea Adeluțéi, ci miza este mult mai mare. Nu peste mult timp va fi menționat în cartea de istorie momentul în care a fost dărâmat mitul blondelor proaste și inculte, iar voi veți fi co-autoare a acestei lovituri de maestru. Este o bătălie în care nu luăm prizonieri, nu negociem și nu ne permitem greșeli sau sentimentalisme!”

Una dintre distinsele membre ale Societății a fost desemnată să se vopsească brunetă și să se infiltreze în gașca inamică. N-am fost eu aceea pentru că negrul nu mă prinde deloc. Îmi aspreşte trăsăturile.

Adeluțá a primit greaua sarcină să  se împrietenească cu Vipera Neagră.

“Așa vei deveni o blondă cu adevărat puternică. Vei sta față în față cu dușmanul și vei exersa tot ce te-am învățat. Nu m-am gândit nici măcar o clipă că Universul a pregătit un asemenea examen pentru tine, dar la final vei fi tot ceea ce înseamnă femeie! Da, da vei fi femeia perfectă! Vei fi Majestatea Sa, Femeia.”, a declarat Tante Olga.

Fix în acel moment am realizat că situația a trecut la alt nivel. Deja miza era mult mai mare decât bietul domn Soare, care habar n-avea ce urzeli, comploturi și machiavelisme se petrec în imediata lui proximitate. Oricum evenimentele o luaseră razna, iar ascensiunea Adeluțéi mi-a dat fiori pentru că va fi tare greu să mai scriu despre perfecțiunea feminină. Soarta fuse cam crudă cu mine dându-mi un asemenea personaj! Trebuie să fii vreo mare poetesă sau să te bântuie grav talentul creator ca să poți relata despre femeia perfectă! Of!

Dar să revenim la ale noastre.

Cea de a patra membră a Societății a avut misiunea să centralizeze toate informațiile, până la cel mai mic amănunt și s-o informeze zilnic pe Tante Olga.

Cred că finalul e mai mult decât evident. Vipera Neagră a fost desființată fără drept de apel. Madam Tanța a fost denigrată pe vecie. Încă nu pot povesti despre acțiunile derulate.

Tot ceea ce pot spune în acest moment este că eu am primit cea mai ingrată și solicitantă sarcină în cadrul Societății T.O.B.A. Ce să fac? Asta-i soarta mea! Așa mă aleg eu cu ce-i mai greu! Cică sunt o tipă tare, consecventă și cu experiență, iar în caz de ceva Societatea se bazează  pe viteza de reacție și pe ingeniozitatea mea. Dușmanul nu trebuie niciodată subestimat, așa că eu va trebui s-o monitorizez continuu pe Vipera Neagră. Toată lumea este de acord că este practic imposibil să-şi mai revină în viața asta, imaginea sa publică fiind făcută harcea-parcea, dar asta nu înseamnă că ne putem permite să nu ne păzim spatele.

Subiectul va fi urmărit cu maximă discreție, orice mișcarea îi va fi atent monitorizată. La cel mai mic semn posibil declanșator de cea mai infimă intrigă este foarte posibil ca întreg mecanismul să se repună în mișcare. Adeluțá, fiind o fată corectă, onestă și cinstită (v-am zis că a devenit perfecțiunea întruchipată) a avut grijă s-o informeze direct și personal cu privire la aceste aspecte. Despre Madam Tanța n-are sens să ne coborâm sub demnitate și să mai comentăm. O mahalagioaică! Csf? N-ai csf!

In rest, s-auzim numai de bine!

Cel mai câștigat din toată chestia asta este, bien sûr, monsieur Soare, care nici nu știe pe lângă ce tragedie antică a trecut razant și, plin de inocență, a invitat-o pe Adeluțá într-o vacanță romantică în Thailanda.

Așa sunt bărbații, norocoși. Ori trece pericolul, uraganul devastator pe lângă ei și ei habar n-au, ori îi ia tornada și-i răsucește pe toate părțile de-ți trebuie muncă grea și multă să-i asamblezi la loc! Până să se dezmeticească tu ți-ai și terminat treaba, deci e tot ca și cum n-ar fi fost!

La auzul invitației Adeluțá a fost la un pas să leșine de emoție. Emoție pozitivă datorată gestului extraordinar de galant al lui monsieur Soare și emoție negativă  datorată antecedentelor ei în Thailanda (vezi “Adeluta personaj de telenovelă”).

Fiind însă călită în lupta cu soarta, cu karma, cu Vipera și cu viața însăși nu i-a fost greu să-l convingă că el, de fapt, dorește să viziteze piramidele din Egipt și nici nu-i place în Thailanda unde e cald, soare și apă multă. Peisajele n-au fost pomenite în mod intenționat.

Acum aștept fotografii cu cămile și impresii artistice din Valea Regilor.

cuvintecuviata klara

 

 

 

 

 

Foto: Ovidiu Neagu

 

2 thoughts on “T.O.B.A.”

  • cu substrat…elegant si cu multa finete…

  • Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.