cuvinte

cu viata

Email

klara@cuvintecuviata.eu

TE DUCI LA VOT?

 

TE DUCI LA VOT?

 

26.5.2019.25.7.21.3

11                    7

2222    55       

3          6          9

 

Poveste electorală

”Un corb stătea cocoțat într-un copac cu o bucată de cașcaval în cioc. La un moment dat, pe sub copac, a trecut o vulpe.

Vulpea vede corbul și intră în vorbă cu el.

  • Te duci la vot?
  • Nu, răspunde corbul și bucata de cașcaval îi cade din cioc.

Vulpea ia cașcavalul și pleacă mai departe.

Corbul rămâne singur cocoțat pe craca lui și se gândește:

”Oare dacă aș fi răspuns da, lucrurile ar fi stat altfel?”

                                                            (sursa poveștii: internet)

Ziua de 26 mai, când tot poporul este chemat să-și exercite dreptul și obligația civică de a vota vorbește despre putere și responsabilitate în același timp. Despre responsabilitatea fiecăruia dintre noi și a noastră ca nație. De fapt, despre asta este vorba atunci când votezi, nu-i așa?

Diplomația și colaborarea descătușează instinctul de a ști cu exactitate ce, cum și când să faci. Așa zice ziua de 26.

Pare simplu și logic.

Lucrurile în fapt nu sunt atât de simple pentru că în această zi coexistă un înger și un demon. Cei doi vor guverna cot la cot ziua votului. Rămâne de văzut care este mai puternic. Numai alegerile noastre vor face ca steaua să fie cu vârful în sus sau în jos.

 

                                                                                                                                                    (sursa foto: arhiva personală)

Destinul zilei este rațiunea, adică o gândire rece, bazată pe probele adunate în timp. Asta presupune ca toți românii cu drept de vot să fie bine informați despre candidați.

Cum faci, însă, să iei o hotărâre rațională când este binecunoscut că noi luăm hotărâri bazate pe emoții? Iar anul acesta, pe 26 mai, emoțiile sunt la rang înalt.

Dacă avem norocul să plouă avem și norocul ca emoțiile să poată fi ținute în frâu, dar este oare posibil să plouă în toată România? Ce vom alege, cum vom alege într-o zi în care impulsivitatea ne mână de la spate pe toți?

In afară de asta este în mâinile Divinității dacă responsabilitatea se manifestă sau nu.

Mai mult decât atât avem apă și foc în cantitate egală. Va stinge apa focul sau focul va fierbe apa? Din nou este vorba de alegeri. Apă și foc, cer la mijloc…

Nici că se putea mai bine. Să organizezi alegeri într-o zi al cărei leit-motiv sunt alegerile!

Există un mare potential de conflict cu autoritățile și evident numai instituțiile statului și oamenii din pozițiile cheie pot face ca acest conflict să fie corect gestionat.

Patria Mamă, România, ne cere tuturor în această zi, indiferent că suntem fii naturali, adoptați sau vitregi să ne asumăm viitorul ei, să încetăm a o mai denigra și a mai fi în conflict cu ea. Mai mult decât atât, este momentul de jertfă, momentul în care destinul României e mai important decât propriul confort. Egoismul, concentrarea pe aspecte materiale, exagerarea vor fi scump plătite.

Mai pe șleau spus: cine dă ”cadouri electorale” și cine le primește va plăti scump. Cei care pe 26 mai se vor înfrupta din contul neamului românesc vor avea surpriza ca la un moment dat să rămână cu conturile personale goale. Poate că vor avea o perioadă de glorie, dar dacă vor pune bunăstarea neamului mai presus vor avea o lungă perioadă de glorie.

Ziua ne spune clar că manifestarea compasiunii, urmărirea unui țel înalt, determinarea și apropierea de Divinitate sunt elementele care duc România mai departe.

Asta înseamnă să lăsăm în pace capra vecinului, să avem bunul simț și să nu mai vehiculăm în mediul public tot felul de inepții (electorale sau nu), să ne gândim și noi o data ce mama mă-sii vrem să facem, unde vrem să ajungem.

Putem aprinde 19.000.000 de lumânări (dacă mai suntem atâția români) că tot degeaba! Este despre a face. Acțiuni concrete.

Am sărbătorit anul trecut 100 de ani de România. Ei și, ce?

Oferă asta cumva garanția că vom sărbători și 200 de ani de România?

foto by: Ovidiu Neagu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.